Operátoři jsou připraveni Vám pomoci na lince: +420 255 790 111.
Škodu můžete hlásit i prostřednictvím on-line hlášení na: https://www.slavia-pojistovna.cz/nahlaseni-skody/ 

Novinky

5 tipů za humny: Kam vyrazit na podzimní víkend

18.09.2024

S nástupem podzimu přichází ideální čas na kratší víkendové výlety. Pokud hledáte inspiraci na zajímavé destinace v sousedních zemích, které nejsou daleko a nabízejí krásnou podzimní atmosféru, máme pro vás 5 tipů, kam vyrazit. Navíc, všechny destinace jsou dostupné autem.

1. Slovenský ráj – Turistika mezi skalami a vodopády

Slovenský ráj je jedním z nejkrásnějších národních parků na Slovensku. V září a říjnu zde panuje příjemné podzimní počasí a listí začíná hýřit barvami. Park je známý svou unikátní sítí roklin a vodopádů, kterými vede množství turistických tras vybavených lávkami, žebříky a řetězy. Oblíbená je například túra na Suchou Belou nebo výstup na Tomášovský výhled, odkud se naskýtá nádherný pohled do krajiny.

Vzdálenost z Prahy: 550 km (cca 6 hodin)

2. Krakov – Historie a kultura v polském podání

Krakov je město, kde se snoubí bohatá historie s živou současnou kulturou. Podzim je v Krakově méně turisticky vytížený, což z něj dělá ideální destinaci pro ty, kteří si chtějí užít klidné procházky po historickém centru. Navštívit můžete královský hrad Wawel, starobylou židovskou čtvrť Kazimierz a vychutnat si tradiční polskou kuchyni v jedné z místních restaurací. Krakov nabízí také řadu kulturních akcí, které jsou v podzimních měsících v plném proudu.

Vzdálenost z Prahy: 530 km (cca 5,5 hodin)

3. Hallstatt – Pohádková vesnička u jezera v Rakousku

Hallstatt je jednou z nejfotogeničtějších rakouských vesnic, ležící u stejnojmenného jezera. Na podzim se okolní hory halí do zlatavých odstínů a návštěva tohoto malebného místa je o to kouzelnější. Procházky kolem jezera, výlet lanovkou na horu Dachstein, návštěva solných dolů nebo jednoduše posezení u kávy s výhledem na poklidnou hladinu jezera – to vše dělá z Hallstattu ideální podzimní útočiště.

Vzdálenost z Prahy: 380 km (cca 4 hodiny)

4. Drážďany – Barokní perla Německa

Drážďany jsou perfektní destinací pro prodloužený víkend. Nabízejí nejen nádhernou barokní architekturu, ale také bohatou nabídku kulturních akcí. Na podzim je zde méně turistů, což umožňuje klidné procházky po Zwingeru, Frauenkirche a březích Labe. Město je také rájem pro milovníky umění – doporučujeme navštívit galerie se sbírkami starých mistrů. Drážďany jsou navíc rájem pro milovníky nákupů a kaváren, takže si zde přijdou na své i ti, kteří si chtějí užít volnější tempo.

Vzdálenost z Prahy: 150 km (cca 2 hodin)

5. Neusiedler See – Rakousko-maďarská jezerní oblast

Jezero Neusiedler See, které leží na rakousko-maďarské hranici, je skvělou podzimní destinací pro milovníky přírody, vinařství a klidu. Kromě nádherných cyklostezek kolem jezera a možností pozorování ptáků je zde i řada malebných vinařských vesnic, kde můžete ochutnat lokální vína. Na podzim se zde pořádají různé festivaly vína a podzimní slavnosti, což je ideální příležitost k ochutnávce místní gastronomie.

Vzdálenost z Prahy: 400 km (cca 4 hodiny)

Podzimní cesty mají své kouzlo, ale nezapomeňte se na ně dobře připravit. Ať už plánujete výlet do hor, nebo objevovat krásy evropských měst, nezapomeňte si sjednat cestovní pojištění, abyste mohli své dobrodružství užít naplno a bez starostí.

Sjednejte si cestovní pojištění ZDE.

Prémiové autopojištění si můžete sjednat ZDE.


20.08.2024

5 Evropských jezer, kam dojedete autem

Číst článek
< Zpět na archiv článků
Zde se zobrazí výsledky vyhledávání