Novinky

5 Evropských jezer, kam dojedete autem

20.08.2024

Nemusíte nutně k moři, abyste si užili krásnou dovolenou. Evropská jezera nabízejí stejně úchvatné scenérie a bohaté zážitky. Objevte místa, která jsou snadno dostupná po vlastní ose, a vychutnejte si jedinečnou kombinaci přírodní krásy a kulturního bohatství. Ať už hledáte odpočinek, aktivní dovolenou nebo rodinný výlet, tato místa budou skvělou volbou.

Evropa je domovem mnoha malebných jezer, která lákají cestovatele svou přírodní krásou a možností relaxace i dobrodružství. Připravili jsme pro vás pět tipů na evropská jezera, která se vyznačují průzračnou vodou, krásnými scenériemi a bohatou kulturou.

1. Halštatské jezero, Rakousko

Halštatské jezero, ležící v srdci rakouských Alp, je známý svou průzračně čistou vodou a malebným městem Hallstatt, které je zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO. Toto jezero je ideální pro milovníky přírody, turistiky a historie. Návštěvníci mohou prozkoumat solné doly, plavit se po jezeře nebo se vydat na výlet do okolních hor.

Tipy: Nevynechejte návštěvu města Hallstatt, jehož malebné domy a kostely se zrcadlí na hladině jezera. Vydejte se také lanovkou na vyhlídku Skywalk „Welterbeblick“, odkud budete mít nádherný výhled na celé údolí.

Vzdálenost z Prahy: 370 km (cca 4,5 hodiny)

2. Bledské jezero, Slovinsko

Bledské jezero je jedním z nejznámějších turistických cílů Slovinska. Jeho křišťálově čistá voda, ostrov s kostelíkem uprostřed a hrad tyčící se nad jezerem tvoří nezapomenutelnou scenérii. Oblast je ideální pro plavání, jízdu na loďce nebo pěší turistiku.

Tipy: Pronajměte si loďku a navštivte kostel na ostrově, kde podle tradice mohou návštěvníci zvonit na zvon a přát si přání. Pro milovníky výšek je tu také Bledský hrad s úžasným výhledem na jezero.

Vzdálenost z Prahy: 550 km (cca 6 hodin)

3. Bodamské jezero, Německo/Švýcarsko/Rakousko

Třetí největší jezero ve střední Evropě, známé také jako Bodensee, je sdíleno třemi zeměmi. Tato destinace nabízí širokou škálu aktivit včetně plavby lodí, cyklistiky, pěší turistiky a návštěv historických měst jako Konstanz, Lindau a Bregenz.

Tipy: Vydejte se na vyhlídkovou plavbu, navštivte květinový ostrov Mainau nebo se zúčastněte letního festivalu Bregenzer Festspiele, který se koná na plovoucím jevišti.

Vzdálenost z Prahy: 600 km (cca 6,5 hodiny)

4. Lago di Garda, Itálie

Lago di Garda, největší italské jezero, je oblíbené pro své mírné klima a rozmanité přírodní scenérie. Voda jezera je ideální pro různé vodní sporty, zatímco okolní hory nabízejí skvělé podmínky pro pěší turistiku a cyklistiku.

Tipy: Navštivte historická města Sirmione a Malcesine, kde si můžete prohlédnout středověké hrady a vychutnat místní italskou kuchyni. Pro rodiny s dětmi je zde známý zábavní park Gardaland.

Vzdálenost z Prahy: 800 km (cca 8 hodin)

5. Balaton, Maďarsko

Balaton, přezdívaný také „maďarské moře“, je největším jezerem ve střední Evropě. Je to oblíbené rekreační místo s teplou, mírně slanou vodou, která je ideální pro koupání. Kolem jezera najdete řadu pláží, termálních lázní a vinic.

Tipy: Navštivte město Tihany s jeho historickým benediktinským opatstvím a užijte si nádherný výhled na jezero. Milovníci vína si přijdou na své na vinných stezkách kolem Balatonu.

Vzdálenost z Prahy: 530 km (cca 5,5 hodiny)

Ať už plánujete krátký výlet nebo delší dovolenou, tyto destinace jsou ideální volbou pro ty, kteří hledají únik do přírody a relaxaci v dosahu od České republiky.

Cestujte bez starostí k nejkrásnějším evropským jezerům a užijte si dovolenou naplno. Sjednejte si cestovní pojištění ZDE.

Prémiové autopojištění si můžete sjednat ZDE.


24.07.2024

Houbaření v Evropě: V Nizozemí za něj hrozí vězení jinde “jen” pěkně tučná pokuta

Číst článek
< Zpět na archiv článků
Zde se zobrazí výsledky vyhledávání