Novinky

7 kouzelných míst Itálie

24.07.2024

Itálie je jedním z nejoblíbenějších cílů letních dovolených. Máme pro vás seznam míst, která byste při svých toulkách po této nádherné zemi rozhodně neměli minout.

Itálie je synonymem pro krásnou architekturu, bohatou historii, vynikající kuchyni a úžasnou atmosféru. Objevte kouzlo Vatikánu, Florencie, Benátek, Pisy, Sicílie, Sorrenta a Ischie.

Vatikán

Malý stát uvnitř Říma je srdcem katolické církve a domovem papeže. Když navštívíte Vatikán, rozhodně nesmíte minout majestátní Baziliku sv. Petra, která vás okouzlí svými monumentálními rozměry a nádhernými freskami od Michelangela. Prohlédněte si také zdejší muzea, která ukrývají umělecké poklady a nevynechejte ani další z míst must-see, kterým je Sixtinská kaple. Atmosféra Vatikánu je klidná a duchovní, což z něj činí ideální místo k zamyšlení a relaxaci.

Florencie

Město vás doslova uchvátí svým uměleckým dědictvím a nádhernými stavbami. Katedrála Santa Maria del Fiore se svým impozantním dómem je dominantou města. Galleria degli Uffizi skrývá díla mistrů jako jsou Botticelli, Leonardo da Vinci a Michelangelo. Procházka po mostě zlatníků Ponte Vecchio při západu slunce je absolutním vrcholem romantiky. Nezapomeňte ochutnat tradiční toskánskou kuchyni a vyhlášené víno Chianti.

Benátky

Město spletitých vodních kanálů a gondol vás okouzlí svou jedinečnou atmosférou. Náměstí svatého Marka s bazilikou a Dóžecím palácem je srdcem města. Plavba gondolou po Velkém kanále je zase zážitkem který si budete hýčkat navěky. Benátky jsou také proslulé svými maskami a skleněnými výrobky z ostrova Murano. Užijte si zdejší benátskou kuchyni, zejména pokrmy z mořských plodů a slavný benátský aperitiv, osvěžující spritz.

Pisa

Pisa je známá především díky šikmé věži, která je součástí náměstí Piazza dei Miracoli. Toto náměstí je také domovem nádherné katedrály a Baptisteriem svatého Jana. Procházka historickým centrem města vám nabídne pohled na krásné renesanční budovy a malebné uličky. Při návštěvě Pisy si nenechte ujít ochutnání tradiční toskánské polévky ribollita a místního vína Vernaccia.

Sicílie

Největší ostrov Středozemního moře, si vás získá svou rozmanitostí. Starověké památky, jako je Údolí chrámů v Agrigentu nebo řecké divadlo v Taormině, vás zavedou do minulosti. Město Palermo vás přivítá svou bohatou kulturou a živými trhy. Nezapomeňte ochutnat sicilskou kuchyni, včetně plněných rýžových kuliček arancini, nebo tradičního dezertu cannoli. Atmosféra Sicílie je energická a pohostinná, což činí tento ostrov nezapomenutelným.

Sorrento

Malebné město Sorrento, ležící na pobřeží Amalfi a je ideálním místem pro relaxaci. Z města se naskýtá úchvatný výhled na Neapolský záliv a Vesuv. Procházka úzkými uličkami plnými obchodů a kaváren je kouzelná. Sorrento je proslulé svými dokonalými citrony a limoncellem, tradičním likérem, který se z nich zde vyrábí. Nezapomeňte ochutnat místní speciality, jako jsou gnocchi alla sorrentina a čerstvé mořské plody.

Ischia

Ostrov Ischia, známý svými termálními prameny a lázněmi, je učiněnou oázou klidu a znovu nalezeného zdraví. Vděčí za to svým léčivým termálním pramenům. Mimo odpočinku v lázních navštivte zahrady La Mortella, kde budete moci obdivovat exotické rostliny, nebo se vydejte na hrad Aragonese, který nabízí nádherný výhled na moře. Ischia je také proslulá svými plážemi a skvělým jídlem. Ochutnejte místní speciality, jako jsou králík po ischijsku a čerstvé ryby.

Ať už se rozhodnete pro návštěvu jakéhokoli z těchto kouzelných míst, Itálie si vás pravděpodobně podmaní svou krásou, kulturou a pohostinností.

Objevte kouzlo Itálie a nechte se unést její atmosférou bez nepříjemných překvapení. Sjednejte si cestovní pojištění ZDE.

Prémiové autopojištění si můžete sjednat ZDE.


24.06.2024

K moři jen kousek: Ty nejbližší pláže od ČR

Číst článek
24.07.2024

Houbaření v Evropě: V Nizozemí za něj hrozí vězení jinde “jen” pěkně tučná pokuta

Číst článek
< Zpět na archiv článků
Zde se zobrazí výsledky vyhledávání