Novinky

K moři jen kousek: Ty nejbližší pláže od ČR

24.06.2024

Pokud toužíte po koupání v moři, ale daleké destinace letos neplánujete, máme pro vás tipy na místa, kam se dostanete autem během několika hodin. Vybrali jsme krásné pláže, které rozhodně stojí za návštěvu během letních prázdnin. Objevujte Německo, Polsko, Chorvatsko či Itálii!

Cestování k moři vlastním autem je ideální volbou pro ty, kteří preferují flexibilitu a pohodlí. S vlastním vozem s sebou můžete vzít vše, co potřebujete, zastavit se na zajímavých místech a přizpůsobit si cestu podle vlastních představ. Navíc, nemusíte trávit dlouhé hodiny na letištích a přizpůsobovat se letovým řádům.

1. Německo – Ostsee

Oblast: Baltské moře, například Usedom nebo Rostock
Vzdálenost z Prahy: cca 600-700 km
Doba cesty: přibližně 7-8 hodin

Německé pobřeží Baltského moře je jednou z nejbližších možností pro Čechy, kteří chtějí strávit dovolenou u moře. Oblasti Usedom nebo Rostock nabízejí krásné pláže, čistou vodu a pestrou paletu aktivit. Pláže na Usedomu jsou široké a písečné, ideální pro rodiny s dětmi. Kromě koupání můžete navštívit historická městečka nebo se projet na kole podél pobřeží. Rostock je zase známý svým přístavem a blízkým letoviskem Warnemünde, kde najdete dlouhou pláž s jemným pískem a mnoho restaurací a kaváren.

2. Polsko – Baltské moře

Oblast: Gdaňsk, Sopot, Gdyně
Vzdálenost z Prahy: cca 800 km
Doba cesty: přibližně 9 hodin

Polské pobřeží Baltského moře návštěvníky překvapí skutečnou krásou svých mnoha pláží. Oblast Trojměstí, kterou tvoří Gdaňsk, Sopot a Gdyně, je oblíbenou destinací pro turisty. Sopot je známý dlouhým molem a písečnými plážemi, které jsou ideální pro koupání a opalování. V Gdaňsku najdete nejen pláže, ale také krásné architektonické památky. Gdyně pak nabízí moderní přístav a množství sportovních aktivit. Polské pobřeží je navíc cenově příznivé a snadno dostupné autem z ČR.

3. Chorvatsko – Jadran

Oblast: Istrie, například Pula, Rovinj
Vzdálenost z Prahy: cca 800-900 km
Doba cesty: přibližně 9-10 hodin

Chorvatské pobřeží Jadranu je dlouhodobě oblíbenou destinací pro české turisty. Istrie, s městy jako Pula nebo Rovinj, nabízí nádherné pláže, čisté moře a mnoho kulturních památek. V Puli můžete navštívit slavný římský amfiteátr, zatímco Rovinj vás okouzlí svými úzkými uličkami a malebným přístavem. Pláže v této oblasti jsou často kamenité nebo oblázkové, což je ideální pro milovníky potápění a šnorchlování. Chorvatsko je známé také svou vynikající gastronomií, především mořskými plody a čerstvými rybami.

4. Itálie – Jadran a Ligurské moře

Oblast: Benátská riviéra, například Lido di Jesolo, Bibione
Vzdálenost z Prahy: cca 800 km
Doba cesty: přibližně 8-9 hodin

Italské pláže patří mezi nejoblíbenější cíle pro letní dovolenou. Oblast Benátské riviéry nabízí dlouhé písečné pláže s pozvolným vstupem do moře, což je ideální pro rodiny s dětmi. Lido di Jesolo a Bibione jsou známé svými čistými plážemi a bohatou nabídkou zábavy a sportovních aktivit. Kromě koupání můžete navštívit nedaleké Benátky a užít si romantické procházky po jejich kanálech. Italská kuchyně je pak dalším důvodem, proč stojí za to tuto oblast navštívit – lahodné pizzy, těstoviny a mořské plody vás určitě nezklamou.

Cestování autem k moři má své nezpochybnitelné výhody – můžete se zastavit kdekoliv po cestě, vzít s sebou tolik věcí, kolik potřebujete, a být flexibilní v plánování trasy. Ať už se rozhodnete pro Německo, Polsko, Chorvatsko nebo Itálii, čekají vás krásné pláže a nezapomenutelné zážitky.

Cestujte bez starostí k nejbližším plážím Evropy a užijte si dovolenou naplno. Sjednejte si cestovní pojištění ZDE.

Prémiové autopojištění si můžete sjednat ZDE.


16.05.2024

Letní rakouské Alpy – Manuál 2024

Číst článek
< Zpět na archiv článků
Zde se zobrazí výsledky vyhledávání